Prijs 395.00 Euro €
Categorie Open zeilboten
gepubliceerd datum Oktober 12, 2016
Bekeken 2099
Land Netherlands

SUPER MOOI EN ZEER COMPLEET !  


Ik kan het niet met zekerheid zeggen, maar het grote vermoeden is dat deze Mirror ( Ganji ) de mooiste is van Nederland en verder.


Hij hoeft ook niet geschilderd te worden want dat is van de winter nog gedaan,


Hij is ook helemaal compleet met een een complete zeilenset van Jeckels, deze set is voorzien van spinnaker, ook de gehele uitrusting voor de spinaker zit er bij en is gemonteerd, er is ook regelmatig mee gezeild.
Alle zeilnummers zijn indentiek en komen overeen met het hullnummer.   
Het bootje is zeer compleet en verkeerd in een bijna sublieme staat en dat voor 40 jaar oud


Het scheepje is door mij met veel lol bevaren en ook zeer regelmatig, alle verslagen zijn leesbaar op het zeilersforum op internet, van de restauratie zijn de fotoos in mijn bezit.


De winst die nog te behalen valt is een nieuwe snelloosklep, deze is door mij afgeplakt( lekte wat water langs versleten rubbertje).
en misschien een leuk klein nederlands vlaggetje met stokje voor achterop, want die heb ik niet.


Bootje loopt zo 3-5 knopen met een lekker windje, de hoogste snelheid door mij geregistreerd is
6,2 knopen zonder spinnaker met mijn lichaamsgewicht(iets wat te zwaar) en de buitenboordmotor.
Supergaaf detail is de handtekening van de wereldkampioen en legende van het Mirror Dinghy zeilen in de hoek van de spinnaker.


Deze handtekening garandeerde dat de meetgegevens in orde waren waren voor deelname aan de wereldkampioen schappen Mirror Dinghy zeilen in Medemblik eindjaren 70.
Dit scheepje hoort bij een liefhebber terecht te komen !


Op de laatste foto zie je de boomcrutch die ik heb ontworpen en daarmee is de boot met foto vermeld op de engelse officiele Mirror Dinghy website, ze zagen het en vonden het zo leuk dat ze dit scheepje hebben vermeld na mij toestemming te hebben gevraagd..


als je het leuk vind kan je hem zien op de website UK 
http:www.ukmirrorsailing.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1348:boom-crutch&catid=365:set-up-your-boat-for-cruising-motoring-or-rowing&Itemid=643


Een zeer leuk scheepje met een mooi verhaal,waarvan ik hoop dat het zich bij de volgende eigenaar zich net zo positief mag ontplooien.
Er zijn nog een stuk of 50 restauratie fotoos beschikbaar van de restauratie 1,5 jaar geleden, de hull zelf is geheel kaal gehaald en voorzien van een 2 k grondverf en nieuw verfsysteem.


geheel compleet dus !
Ook een nieuw Hargen ratelblok op de grootschoot, van het standaard blok op de spiegel kreeg ik lamme armen naar een dag zeilen (zit er wel bij ).


Eventueel is de suzuki df 2,5 (eind 2014) die in nieuwstaat is en weinig heefd gelopen ook te koop, en ook de speciale aangepaste Pega combi boottrailer is ook te koop, in zijn geheel is er een mooie prijs af te spreken.


deze mirror heefd een aluminium mast !


Er is ook nog een andere zeilen set te koop  ( jack holts) voor 85 euro  
dus grootzeil/ fok en spinnaker
0226-720337. vragen naar Peter
Je moet inloggen of een nieuwe account registreren. Om contact op te nemen met de adverteerder

Inloggen Registreer voor een gratis account

Laat een reactie achter (spam en aanstootgevende berichten worden verwijderd)


 

 

Gerelateerde aanbiedingen

 • Wegu jol+Torqeedo BB+Trailer
  Wegu jol+Torqeedo BB+Trailer
  Open zeilboten - ´s-Hertogenbosch - 1650.00 Euro €

  Keurige Wegu Jol, lengte 480 cm met houten zwaard en roer+Torqueedo elecrische buitenboordmotor 801,  langstaart met 2 accus in de boot. Genoeg voor rustig 5 uur varen (en anders ga je toch zeilen) +1 jaar oude kanteltrailer (dus praktisch nieuw)Zeil...

 • RS Feva XL te Rotterdam
  RS Feva XL te Rotterdam
  Open zeilboten - Zaanstad - 2300.00 Euro €

  Met pijn in mijn hart heb ik besloten mijn RS Feva te verkopen. De RS Feva staat op het terrein van de RZV te Rotterdam. Het is een oude boot (uit 2005, zeilnr 1083) waarmee (toen de klasse net startte) veel wedstrijden gevaren zijn door mijn broertj...

 • Snelle open zeilboot Efsix PRIJS VERLAAGD
  Snelle open zeilboot Efsix PRIJS VERLAAGD
  Open zeilboten - Arnhem - 5000.00 Euro €

  Mooi efsix uit de jaren 70. Snelle open zeilboot met ophaalbare kiel en trapeze. Deze boot is 6 meter lang, 2 meter breed en heeft een diepte van 1 meter tot 0,10 meter.Hij heeft een zelflozende kuip en een rubberen stootrand.Twee jaar geleden bij Ho...


 •  
  verkoper:


  sanders

  Lokatie: Noord-Holland, Hoofddorp, Netherlands


  Generated in 1.1596939563751 ms